Menu

Gudrun Chocolates – GRAND VEGAN

januari 2021

Voor één van onze fijnste klanten, Gudrun kregen wij het vertrouwen om samen met hen te werken aan een hele toffe commercial.

Vegan is hot! En zo moet ook de chocoladebranche meegaan met de trends en dat doen ze zeker! Met het idee van de introductie van hun vegan pralines zijn we met z’n alle om de tekentafel gaan zitten.  Al snel vlogen de ideeën van de brainstorm op papier en zijn we als productieteam aan de slag gegaan om met enkele scripts beslagen ten tonele te verschijnen.

 Creative: “Ja, tof om dan een commercial te maken waarin de kijker zich d.m.v. 1 shot ineens in een ander landschap begeeft.”
Mike: “En dat allemaal in één movement…”
Productie/Setdressing: “Maar dat betekent dat ik maar … 10 seconde heb om te wisselen…”
Mike en Creative: “ Ja, Good Luck!”

Scripts klaar, teksten gereed ?! Productie starten maar! Props worden voorbereid denk hierbij aan alllll dat lekkere chocolade welke we moeten gaan decoreren op borden. Met lijm, haarlak, glycose en allemaal andere foefjes om de chocolade te preppen is producer en set-dresser Kimberley druk genoeg om alles in gereedheid te brengen.

Omdat er een speciale movement nodig was, hebben wij de technodolly van onze fijne partner Eurogrip ingehuurd. De TECHNODOLLY is de eerste gerobotiseerde, volledig programmeerbare camerakraan. Dit is de “slimme” Technocrane voor alle layering en time-lapse toepassingen.

 

Uitleg van de commercial

Een park in Brussel (Atomium op de achterzijde zichtbaar)
Oma en kleindochter zitten in het park, de kleindochter is verdrietig want ze heeft zich bezeerd met het spelen. De andere kinderen spelen door.
Gelukkig weet oma weet wel hoe ze haar kleindochter kan troosten. Namelijk met een heerlijke Vegan Bolitas chocoladebol. (Kernwaarde: de bolitas is ook glutenvrij! Word bekrachtigd d.m.v. de shoot)

Camera draait terug naar het midden van de tafel en er liggen ineens chocolade truffels.

Vanuit dezelfde movement zitten we vervolgens in een prachtige Japanse tuin met bloesem.
Een zwangere vrouw mag je natuurlijk niks weigeren en daarom neemt ze ook die heerlijke chocolade truffel van haar man af. (kenwaarde: de Vegan-lijn chocolade is zeker goed voor de zwangere vrouw!)

De camera draait terug naar het midden van de tafel en de Flaked truffels liggen op het bord.

Een 3-tal jongeren met goed oog voor de wereld genieten van het zonnetje in Central park New York. Omdat Gudrun Vegan lijn ook meedenkt voor de sustainability, hebben zij een gerecycleerde verpakking gebruikt.
(Kernwaarde: Think about our planet! )

 

Wanneer de camera dan afbuigt is de avond inmiddels gevallen en zijn we eigenlijk weer terug in datzelfde park als waar we begonnen! Een verliefd koppel heeft een heerlijke pokebowl als diner, maarja waarom wachten met het dessert als dat ook voor de maaltijd kan ? (Kernwaarde:  Bewust eten !)

Met een team van in totaal 17 crew leden en 13 castleden hebben wij een top draaidag gehad en was daarna het werk aan onze senior editor Alex om alles in goede banen te leiden.

Nadat wij een eerste ruwe edit hebben staan, krijgt de klant deze al te zien om zo direct feedback te kunnen toepassen. Goede communicatie is het halve werk! 😉

Wanneer de shots allemaal op de juiste plaats staan, sturen wij onze edit naar Studio Make. Zij componeren de muziek voor de commercial. Evenals het inspreken van de stemmen gebeurt bij hen in de studio. Dit zorgt voor een perfect afgemixte audio en werken met deze mannen is echt een feestje!

Laatste titelkaarten worden toegevoegd de VFX supervisor Remco is inmiddels ook klaar met de greenscreen shots. We hebben namelijk helemaal niet in Brussel gedraaid… we draaide dit allemaal in het Warande park in Helmond. Onze creative VFX-er heeft gedurende de draaidag toezicht gehouden op alles wat er met het green screen gebeurde. En uiteraard hoe dat gebeurde! Om het ook voor hem makkelijk genoeg te maken om de Japanse tuin tevoorschijn te laten komen.

We hebben met heel veel plezier aan deze toffe commercial gewerkt en we bekijken hem met heel veel trots.

Tevens ook natuurlijk dat we altijd met zo’n fijn team kunnen samenwerken!

Hoe cliche ook, maar: “Teamwork makes the dream work!”.

 

 

 

 

“Tijdens de opnames is niemand misselijk geworden…en is er geen chocolade verspilt dat kan ik je verzekeren”

Project info

Kimberley Derks, Senior Producer
Mike Versteegh, Executive Producer - D.O.P.
Alexander Koeyers, Editor - Regisseur t.b.v. Livestream
Melissa van Veen, Productie assistent
Roel Bernecker, Junior Cameraman
Winston Rodriques, Creative Director
Sanny, Bakken op Hakken - Catering
Gijs ter Beek, BTS & Bestboy
Daan van Alphen, Best Boy
Menno vd Berg, Sound Engineer
3x Sony FS7
Atem mini Pro
Egripment slider
2x Aputure 300dii
Warande Park, Helmond
Facebook
Twitter
LinkedIn
https://youtu.be/6v9o9iQvxYI